eHelsebasert levevanebehandling - mat og medisin mot overvekt
Middag – tips og oppskrifter for deg som går på lavenergidiett
Generelle tips til middager for lavenergidiett-perioden (og senere):
- Bruk små middagstallerkener
- Bruk lite fett i matlagingen, ca. ½ spiseskje per person som spiser lavenergidiett. Benytt gjerne andre tilberedningsmetoder enn stekepanne, for eksempel bak i oven, kok, damp eller grill maten.
- Server alltid grønnsaker, gjerne både kokte, bakte og rå (evt. salater). Målet er at halve middagstallerkenen er grønnsaker. Grønnsaker gir mange vitaminer, de metter, men gir få kalorier. Det er en fin kombinasjon! Dersom du i utgangspunktet spiser lite grønnsaker er det smart å velge ut en eller to grønnsaker, for eksempel rå gulrot eller små tomater. Prøv deg frem!
- Lag opp akkurat nok mat, unngå rester
- La kjelene stå ved komfyren
- Sitt ved bordet når du spiser, og unngå å spise foran en skjerm (PC, nettbrett, mobil eller TV)
- Start gjerne middagen med å drikke et glass vann eller annen kalorifri drikke
- Spis sakte og tygg maten godt
- Vegetarmat er bra for helsen og miljøet. Bønner og linser kan erstatte fugl, fisk og kjøtt i ett eller flere måltider hver uke
Under finner du noen eksempler på oppskrifter som er nokså enkle å lage og med under 400 kalorier per porsjon. Flere oppskrifter finner du på nettsidene under (velg retter under 400 kalorier):
Forslag til middagoppskrifter
Maŋemus ođastuvvon 2024-01-18