Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Psykosepost, DPS Vestfold

Informasjon til pårørende ved innleggelse

Informasjon til deg som er pårørende til en som er innlagt ved psykoseposten, DPS Vestfold.

En mann som sitter ved et bord og snakker med to personer man ser bakhodet til

Når en person utvikler en psykisk lidelse vil også familiemedlemmer kunne bli involvert i sykdomsutviklingen og møte store utfordringer både med hensyn til å forstå hva de står overfor, hvordan de kan være til hjelp, og hvordan de skal ivareta sin egen situasjon.

Samarbeid med pårørende

Vi er opptatt av et godt samarbeid med pårørende, og ønsker derfor å tilby dialog hvor målet er å gi informasjon om oppholdet, lytte til deg som pårørende, få din opplevelse av situasjonen og å planlegge veien videre for pårørendesamarbeid.

Vi ønsker også å involvere deg i utarbeidelsen av en kriseforebyggende plan. Planen skal bidra til økt forutsigbarhet og større trygghet ved økende symptomer og kriser.

Avhengig av pasientens sykdomsutvikling, vil du også kunne få informasjon om behandlingstilbudet Kunnskapsbasert familiesamarbeid (PEF) som er anbefalt i nasjonale retningslinjer. Formålet med behandlingen er å bedre prognosen og livskvaliteten til den som er syk og redusere familiens stress og opplevde belastninger.

Barn som pårørende

Helsepersonell skal bidra til å ivareta mindreårige barns behov for informasjon og oppfølging som følge av foreldres eller søskens sykdom eller rusmiddelavhengighet. For pasienter som har barn eller søsken under 18 år, vil vi tilby en samtale for å ivareta barnas behov for informasjon og kartlegge deres behov for støtte og hjelp. 

Andre ressurser for informasjon

Pårørendestøtte over telefon

For generell pårørendestøtte finnes det også telefonnumre man kan ringe:

Nasjonal rådgivningstelefon for pårørende
22 49 19 22
Pårørendelinjen
909 04 848
Sosionom Anita Wulff ved psykosepost DPS Vestfold
33 34 51 97
Sist oppdatert 03.10.2024